Loomio

Fixed bugs

RG
Rob Guthrie Public Seen by 239

A place to put user comments with Loomio 2.0 issues that have been fixed

things

JG

John Gieryn Tue 9 Jul 2019

I see broken image in your comment; thumbs-up this reply and I will also test

RG

Rob Guthrie Thu 25 Jul 2019

Search (currently under the tabs on the group page) highlights where the terms matched in the search result. Does that help?

Are you thinking about search on this page, which offers "within this thread" as a scope limit?

I'm going to pull the search up and out a little to make it more prominent. Not sure exactly how to do it yet.

RG

Rob Guthrie Tue 27 Aug 2019

fixed, see sidebar

RDB

Richard D. Bartlett Sun 30 Jun 2019

Sam Muirhead has been playing around with js to do this. Maybe ask him about it? I reckon he might make it for fun.

JG

John Gieryn Wed 28 Aug 2019

ha i swear i didn't mean to demonstrate it with this comment, I literally just went to post it fully legible XD

RG

Rob Guthrie Fri 12 Jul 2019

omg! Thank you - will look into it.

RG

Rob Guthrie Tue 20 Aug 2019

That's just how it works. It's fulltext search, meaning it looks for words, so it will stem words and such, finding very similar words etc.

The other searches (on polls, members, files) are exact match search, however, so I understand why it would give the impression it should work.

I'll keep it in mind, a solution should arrive.

RG

Rob Guthrie Wed 3 Jul 2019

Thanks!

Light blue means it's the focused one.. ie: the one referenced by the url you visited or jumped to via the slider. I'll make it fade out after a second, it's just so you know where to look when you arrive.

Orange means unread.. well unread since you visited last time. I may write "unread" around it somehow.

RG

Rob Guthrie Sun 8 Sep 2019

Attachments are a one way thing, as they're a completely new system for 2.0. I'll fix editing attachments from 2.0

RG

Rob Guthrie Wed 7 Aug 2019

text disappearing off the screen is now fixed.😌

JG

John Gieryn Tue 27 Aug 2019

great work!

G

Graham Mon 5 Aug 2019

Agreed - put the button where it makes most sense for it be, which is beneath the post. Although not a major priority for me.

RG

Rob Guthrie Wed 28 Aug 2019

Ok thanks, I can see errors have come through from the backend for this. So will address it today.

JG

John Gieryn Mon 8 Jul 2019

That last bit holds true for clicking on polls; if I scroll away and then try to navigate back to them by clicking the navbar poll title, it won't do anything unless I hit Context first

RG

Rob Guthrie Tue 20 Aug 2019

So.. did Loomio 2.0 load eventually? I'm confused about the nothing comes up + feedback on the thread page experience.

MB

Matthew Bartlett Tue 16 Jul 2019

In discussion t8ZIxp05

JG

John Gieryn Sun 1 Sep 2019

CORRECTED: above behavior is just for
when I click on notices that are [User] accepted your invitation to…

eg, Michael accepted my invitation to [thread] and also Michael accepted my invitation to [poll]

lmk if you need anything else @Rob Guthrie

JG

John Gieryn Tue 2 Jul 2019

Okay can do... do you mean with the developer log open? I forgot I might open that and originally figured a screenshot wouldn't help because the view looked normal outside of comments (i could tell you which ones) not being present

DS

Danyl Strype Tue 16 Jul 2019

I have an edit button for my comments. Can you see one now?

RG

Rob Guthrie Tue 27 Aug 2019

fixed

RG

Rob Guthrie Fri 16 Aug 2019

You think that's complicated. Pffft. Thank you for reporting this though.

I think you're a member of subgroups, but not of the main group for a few organizations.

I've updated how it works, is it any better now? (be sure to refresh)

RG

Rob Guthrie Tue 20 Aug 2019

I'd be interested to know if this happens just once, rarely or frequently.

RG

Rob Guthrie Thu 18 Jul 2019

Thanks @Graham I think I've got the first issue understood and will push a fix shortly.

The second comment confuses me a lot (not your fault). Is it possible you posted the comment in Loomio 2.0, then went to edit the comment in Loomio 1.0?

GK

Greg Kan Mon 9 Sep 2019

ids = currentuser.formalgroups.pluck(:id)

self.collection = Group.where('parent_id in (:ids) or id in (:ids)', ids: ids).

where('isvisibletoparentmembers = true or isvisibleto_public = true')

group A (which john can see but whose content is inaccessible) isVisibleToParentMemberss=true, isVisibletoPublic=false

group B (which john can't see but is actually a member of) isVisibleToParentMembers=false, isVisibleToPublic=false

RG

Rob Guthrie Thu 18 Jul 2019

thank you. this is now replaced in beta v53

RG

Rob Guthrie Sun 8 Sep 2019

Thanks for explaining this with pictures, it really helps.

JG

John Gieryn Fri 28 Jun 2019

  1. Losing a bunch of drafted content, possibly in Loomio 1.0 and 2.0 (though maybe it's cuz I've experienced a switch in this browser) :? Definitely not saving drafted comments in 2.0 beta

  2. Checkboxes not working and making the edit box not work in a number of ways (particularly around bullets etc.)

  3. Notifications do not clear when I press the bell... also missing the blue color up there to call my attention gently

RG

Rob Guthrie Tue 20 Aug 2019

After you click "Enable Loomio 2.0 beta", hold shift and press refresh, I think that will force it to load 2.0.

JG

John Gieryn Mon 5 Aug 2019

This is a high priority bug IMO as it gives me hesitation about doing my day-to-day in beta. It is time-consuming to remediate because even copy-pasting the good text from the edit history doesn't work (when you paste it in to the edit box while in beta it looks good but then posts with the html tags visible again; have to go back into 1.0 to fix) and I'm not sure how to know whether a given comment (or thread?) was posted via 1.0 (except by memory)

RG

Rob Guthrie Sat 29 Jun 2019

  1. There is no draft saving in 2.0 beta, we'll warn if you are about to discard unsaved work, but the old draft system is awful and we're going to replace it with something much better.

  2. Thanks, we'll fix checkboxes before public beta

  3. we'll update notifications as viewed before public beta. thx

RG

Rob Guthrie Fri 13 Sep 2019

Removing attachments will be sorted next week. I'll let you know.

JC

Jody Connor Thu 18 Jul 2019

Me too.

RG

Rob Guthrie Tue 2 Jul 2019

yep. know about this and will fix it soon.

RG

Rob Guthrie Tue 20 Aug 2019

Oh ok! Well please know that your efforts have been really helpful. I'll look into MS Edge now.

JG

John Gieryn Thu 11 Jul 2019

Yea for sure; I just meant it's weird to hit post and then see a placeholder for the content I just wrote. Maybe this disappears when the speed increases upon full release though

RG

Rob Guthrie Tue 20 Aug 2019

Thanks for the feedback @Arwen Heyworth . Seems like there is a crash while Loomio 2.0 is loading for you. What browser and device are you using?

On desktop there is a sidebar with "add comment".. but we need to add a "jump to" menu for mobile (and maybe table users).

JG

John Gieryn Mon 8 Jul 2019

oops here it is

RG

Rob Guthrie Tue 27 Aug 2019

fixed

RG

Rob Guthrie Thu 22 Aug 2019

Thanks for pointing that out, david. I'll follow it up.

RG

Rob Guthrie Tue 20 Aug 2019

Arrr ok we still need to test with that browser. If you have another browser, could you try again with that, so I know if there is an issue with Edge I need to address?

(just if you've got the energy for it)

RG

Rob Guthrie Tue 20 Aug 2019

Ok then the other feedback you're giving must be on the Loomio 1.0 experience.

When the logo comes up, then fails to load anything else, can you please right click within the browser window, click "Inspect" and send me a screenshot of the "Console" messages you're getting.

And I'd still love to know what browser you're using.

Thanks for your help.

GK

Greg Kan Mon 19 Aug 2019

hey @Matthew Bartlett would you be able to give us the thread URL? we are trying to fix this

DS

Danyl Strype Fri 2 Aug 2019

I had a possibly related bug. I posted a comment on one thread. While I was looking at another thread, I got a notification on the bell that someone had replied to it. I clicked the notification and it took me to that thread, but both my comment and the reply were gone. I just tried navigating to that thread without using the notification bell. I still can't see the comments and they're not being counted on the comment counter on the group's main page.

Then my comment from that thread turned up at the bottom of a totally unrelated thread. I tried to delete it, but I didn't disappear. Although now that I go back to that second thread to check, it is gone from there.

RG

Rob Guthrie Fri 13 Sep 2019

oh gosh. thanks for saying! ok this is fixed in next deploy!

RG

Rob Guthrie Mon 8 Jul 2019

Don't worry there's plenty of time to sleep while the bugs are still crawling around.

RG

Rob Guthrie Tue 10 Sep 2019

Great report. Thanks! We'll address this soon.

JG

John Gieryn Tue 2 Jul 2019

Do you want me to take it down now? And/or, I can just email you the files?

RG

Rob Guthrie Thu 8 Aug 2019

Yah! sure thanks for whining! 😎

JG

John Gieryn Wed 10 Jul 2019

My proposal would be that I do edit the context with all edits, and do it under a "john's additions" header that you can sort

RG

Rob Guthrie Fri 12 Jul 2019

I'll look into the privacy display bug.

The editor is missing because the thread was created using Loomio 1.0. So you're back to markdown. I could add a line of grey text to explain that.

RG

Rob Guthrie Thu 5 Sep 2019

I'm noticing that too!!!!! on everything

RDB

Richard D. Bartlett Fri 30 Aug 2019

Some suggestions:

Visually distinguish the headings (my groups) from the links.

Just show me one level of group hierarchy at a time and let me switch between them. Eg when I open the drawer, show all top level groups. Hide subgroups until I'm ready for that next level of detail.

RG

Russ Gaskin Tue 20 Aug 2019

Okay, here's what's happening with the session control: I don't have Loomio open in any tabs, I open a tab, browse to Loomio, and see the old version. I refresh the page and see the new version! Kind of cool but also really confusing for our members.

JG

John Gieryn Thu 12 Sep 2019

just recalled I may have posted something up thread about this… sorry if so/ on the move :pray:

RG

Rob Guthrie Thu 25 Jul 2019

Thanks for posting this. I'll add it to the list.

JG

John Gieryn Thu 22 Aug 2019

definitely rarely, maybe only once or twice, as far as i recall

RG

Rob Guthrie Thu 5 Sep 2019

ok this crazy bug is fixed now (introduced in a UI library update)

RG

Rob Guthrie Wed 28 Aug 2019

If you still have it in your browser, I'd like to take a look

RG

Rob Guthrie Thu 25 Jul 2019

this is fixed now!

MB

Matthew Bartlett Mon 19 Aug 2019

d/lmgxn92N

RG

Rob Guthrie Wed 28 Aug 2019

Thanks for the report, we've fixed this in next deploy

GK

Greg Kan Mon 16 Sep 2019

G

Graham Fri 19 Jul 2019

That's quite possible, at one point it did seem that I was moving in and out of the two options, I'll keep an eye on it and if it happens again I'll post a new issue.

RG

Rob Guthrie Tue 2 Jul 2019

Yes please take it down because it will be indexed by google via the sitemap.xml. Can you just post the stuff as a Loomio comment? Paste is fixed

RG

Rob Guthrie Wed 10 Jul 2019

I'd like this to be a public process, and I'd invite you to help model that. I'm going to ask people to contribute to this thread as comments, manage the context myself, and delete comments once I've finished with them.

JP

Joriam Philipe Sun 18 Aug 2019

I guess I meant complicated from the user's perspective hahahah

Look, I logged in yesterday and it was working just fine! Today I noticed it's not anymore — I'm not sure what's the exact problem, but when I click 'Loomio Cooperative' it doesn't show Loomio Cooperative's subgroups, it actually shows the last group's subgroups (in this case here, Enspiral's)

I can still access Cooperative's subgroups, but I'm forced to leave the beta, find the proper link, activate the beta again and then I can see it.

ME

Michael Elwood-Smith Fri 12 Jul 2019

Sounds like a problem of legacy threads that may cause confusion during (and after) the transition. A grey text explanation will help 👌

MB

Matthew Bartlett Wed 17 Jul 2019

no :'(

RG

Rob Guthrie Fri 13 Sep 2019

Yes/No images are fixed now. Thank you.

Forking a thread has been removed, we now support "Moving comments", which means you can move comments to an existing thread. Currently you'll need to create a new thread then move comments to it to replicate the Fork behaviour. There is no linking comment right now.

I'll action those display issues you've mentioned.

The animation is all provided by the framework we're using, I've not specified ANY of it, which has mostly been a benefit. At this stage I'll keep trusting the framework.

GK

Greg Kan Mon 2 Sep 2019

fixed

GK

Greg Kan Mon 9 Sep 2019

@Rob Guthrie

RG

Rob Guthrie Thu 5 Sep 2019

Thanks for this feedback @Richard D. Bartlett . Please see updated sidebar (beta >= 156) and let me know your impressions if you don't mind.

DR

david rayner Thu 22 Aug 2019

i have no idea what that moyai emoji is...late night reflex click.

i will give it a meaning...keep up the good work.

RG

Rob Guthrie Wed 3 Jul 2019

Hrrmm. and there is an understandable confusion between the orange unread line and the blue button.

The button updates in real time, the orange line is per visit to the page. I'll make the colours the same, and the line fade out shortly after it appears on the screen.

JG

John Gieryn Mon 8 Jul 2019

to be clear, I posted two comments probably 3-4 minutes ago, after Luke Flegg's most recent comment

RG

Rob Guthrie Mon 16 Sep 2019

Removing attachments is possible now. Thanks for reporting this.

RG

Rob Guthrie Tue 20 Aug 2019

Hi @Russ Gaskin thanks for the feedback.

If you force refresh with Loomio beta turned off, I think it will load a newer version of the loomio 1.0 client, which should then remove the sticky behaviour you're describing. So it should load 2.0 first time after you switch it back on. Does that make sense? Does it hold true?

We have made Loomio 2.0 totally backwards compatible with Loomio 1.0, so you can enable it but the rest of your group does not need to at this stage.

After we're happy 2.0 is ready to replace 1.0, we'll remove 1.0 and we can start adding features (like poll templates and document collaboration!) and everyone will get them at the same time.

RG

Rob Guthrie Mon 5 Aug 2019

I'm happy to treat this as highest priority, but I don't understand it. I would really like to see some screenshots of what you're talking about if possible.

RG

Rob Guthrie Sat 29 Jun 2019

ideally, I'd like to have an svg and animate it so it looks like it's being drawn, much like hellosign's loading screen.

DS

Danyl Strype Mon 5 Aug 2019

I agree with John. One intriguing possibility is to move everything on that line to the bottom of the comment, including the avatar and display name of the user who posted it. That might subtly incline users to evaluate comments on their own merit, rather than judging them in the context of previous interactions with the author.

P

pico Mon 16 Sep 2019

what's the secret? I still can't find a way to remove attachments from a post without deleting the entire post; (Loomio 179 displays in the bottom left of the screen...is this the current version?)

RG

Rob Guthrie Wed 28 Aug 2019

ok thanks for reporting this. it'll be fixed in next deploy

RG

Rob Guthrie Sun 22 Sep 2019

Cannot reproduce this now. Underlying libraries' updates may have fixed this for us.

JG

John Gieryn Mon 8 Jul 2019

Ha weird they appeared in another thread: https://www.loomio.org/d/gzCZ6Kpa/interested-in-producing-some-marketing-educational-videos-with-us-/14
I feel fairly confident this wasn't user error... not sure what other data you might want/ I could conjure as I realise this is a hard to reproduce one! Again, in case it helps, here's the 1.0 log where I found those comments (but I think probably not relevant as I navigated to this thread from an in-app notification)

RG

Rob Guthrie Mon 1 Jul 2019

Err help seems like a bad place for temporary info. A comment in here is fine

RG

Rob Guthrie Wed 17 Jul 2019

are you on beta 49?

RG

Rob Guthrie Mon 9 Sep 2019

yah, maybe right. we'll fix it asap.

JP

Joriam Philipe Mon 26 Aug 2019

Hey @Robert Guthrie — this bug was fixed and now it's back. When I click the Loomio Cooperative, again I can't see or access it's subgroups (and any thread at all inside).

RDB

Richard D. Bartlett Thu 5 Sep 2019

I literally sighed with relief! I love it. Glad to have 1 click access to my inbox again, love that the options are collapsed behind my name too.

When I clicked "🔽 Enspiral " I half expected it to expand into a list of subgroups. I'm not sure if that would be good or not.

I'll have to use this a while to figure it out but yeah, huge improvement thank you!

RG

Rob Guthrie Mon 12 Aug 2019

The editing 2.0 comments in 1.0 bug has been addressed now!

RG

Rob Guthrie Tue 20 Aug 2019

Sorry for the hassle! I thought I'd got all those, fixed now.

JG

John Gieryn Thu 8 Aug 2019

¿Possibly related to this? There are two threads, A & B. I likely have navigated to each of them in a given tab within a session (can't recall). When I arrive at thread B, I see its title, with the icon of the person who posted it (and its comments) like normal, but I see the context of thread A.

I have emailed screenshot of this as it contains confidential comms; you'll recognise the thread.

I realize probably hard to reproduce :/ but figured you'd want to know.

NB: I experienced this 9 days ago, the 30th, in case its already been fixed.

RG

Rob Guthrie Mon 5 Aug 2019

Thanks for the feedback. I changed it a while ago and it was one of my "see if anyone says anything" tests.

I wanted to remove some of the wasted whitespace we had with the old design.. when there are many comments it creates another 1cm or so of whilespace per comment to put a button bar under each.

There is a big improvement in the display of comments and in particular votes in the new design..

I'll keep thinking about the tension, but I'm not convinced I should move it back yet..

P

pico Mon 16 Sep 2019

is the LOAD MORE button supposed to be showing even when all files have been listed? or is the function of this button to add more attachments/files?

JG

John Gieryn Wed 28 Aug 2019

sounds like you don't need more from me? just got back to this

RG

Rob Guthrie Mon 8 Jul 2019

I believe you. That's a class of bug I need to get my head around and this is really good reporting. Thank you. Please try to keep using 2.0 if you can, just because I'm getting so much value from your pain.

MB

Matthew Bartlett Tue 20 Aug 2019

No drama; seems to be fixed now thank you

MB

Matthew Bartlett Wed 17 Jul 2019

Yeah. Here's what a comment looks like for me:

RG

Rob Guthrie Tue 10 Sep 2019

It's not secret groups you can see, but archived groups. I've filtered them out in the next release. Thanks

RG

Rob Guthrie Tue 2 Jul 2019

Please please take screenshots when you notice missing comments. It's really hard to replicate.