Loomio

seems posting new status messages is not working

PP
Pirate Praveen Public Seen by 275

Can someone check? Otherwise I'll also have a look after sometime.

V

Vidyut Mon 19 Oct 2015

Also not getting email notifications.

MKT

Manu Krishnan T V Mon 19 Oct 2015

I just posted a test status from savepoddery account to a specific aspect (Poddery Podmins) and was posted successfully. My account being on joindiaspora pod, still waiting for my stream to load, so that I could see if its federated.

10 out of 25 sidekiq threads are busy serving "http_service" requests and seems to be struck for some reason. This happened earlier which affected federation and a patch fixed it. Will look into it more.

MKT

Manu Krishnan T V Mon 19 Oct 2015

As for mails, the MTA is working fine, and there 16 requests in queue, failed due to TLS handshake error. 8 mails are sent out successfully today till now, as per logs. The mail count for yesterday was 39.

@vidyut If you are sure you missed out any notification mail, please share your mail id and I could have a look at what happened.

V

Vidyut Mon 19 Oct 2015

My email id is wide.aware@gmail.com ( wide.aware@gmail.com )

Several private message and other notifications don't seem to have happened over the last few days at least. No idea for how long.

Vidyut

Social Media: Twitter ( https://twitter.com/Vidyut ) Facebook ( https://facebook.com/theVidyut ) Google+ ( https://google.com/+AamJanata ) Diaspora ( https://poddery.com/i/62f15bc003f0 )

Blogs: Intellectual Anarchy ( https://aamjanata.com ) || personal ( https://vidyut.info ) || Nisarga ( https://nisarga.info ) || tech ( https://vidyut.net ) || Homeschooling ( https://homeschoolingindia.in ) || Fek Le ( https://fekle.in )

PP

Pirate Praveen Mon 19 Oct 2015

This was the text I was trying to post. Possibly the curly braces broke the markdown parser.

MKT

Manu Krishnan T V Mon 19 Oct 2015

@vidyut Around 25 emails are sent to you in the last week (Oct 13 onwards) from poddery. Have you received any or some of them?

I can't figure out what the mails were for, but MTA seems to work fine. If diaspora fails to push mails to MTA, its another issue, which we need to figure out.

V

Vidyut Mon 19 Oct 2015

@Manu

That is strange, because the last notification I got is October 5th When Praveen commented on this post https://poddery.com/posts/2048535 ( https://poddery.com/posts/2048535 ) I checked just now, because 25 emails in this week didn't sound right.

After that, the only emails containing "poddery" are from the loomio group where the server was under load, etc, when in fact, several actions did take place with my account, including a group message. I had a feeling this would be the case, as I don't recall notifications for quite some time now, and the few times I replied, etc was because I went on poddery and saw them in the taskbar on top. I remember thinking then too that it was strange I didn't get email notification, but I actually had 7-8 notifications on the site.

Perhaps whatever was done to the server to reduce loads after that changed something? The site is still loading very sluggish for me. In fact, the link I gave as Praveen's comment - I don't know if it is a comment or reshare, because it hasn't loaded while writing all this so far (clicked before beginning to write).

No idea how else to help you troubleshoot. This is pretty much what I can tell you. The emails have not reached my server. May be worth investigating if it is a gmail specific thing, or if server stats show a dip/normal for referrals from email, etc.

PP

Pirate Praveen Tue 20 Oct 2015

@manukrishnantv it is still inconsistent. Also I can't share photos via xmpp as well. Restarted the server, but the issue is still there. I can't ssh into the server as well. Can someone else check if ssh is working?

PP

Pirate Praveen Tue 20 Oct 2015

hmm something wrong with my isp I think. @manukrishnantv do we have fail2ban or something setup which could be blocking me? I could ssh from pod.pxq.in without any issues.

PP

Pirate Praveen Tue 20 Oct 2015

Strange, the issue seems to be with my wifi, it suddenly stopped working on poddery. I could post using vpn.