Loomio

Official Complaint VRT / Klacht VRT

LM
Lander Meeusen Public Seen by 204

Benjamin De Wilde (Burgerlijst) en Yves Bruggeman (PRO) vragen ons of we ons achter de klacht in bijlage kunnen scharen voor de Raad voor Jouralistiek. Zonder tegenbericht, zeg ik dat we akkoord zijn.

Benjamin De Wilde (Burgerlijst) and Yves Bruggeman (PRO) ask us if we want to support the complaint against VRT with the "Raad voor Journalistiek". Without objection, I'll say we agree.

JV

Jov Ver Wed 5 Jun 2019

Good - go for it!

br

Joris

JB

Jonas Besbrugge Wed 5 Jun 2019

Doorgenomen, ervan uitgaande dat de informatie in de brief correct is kan ik mij in vinden om dit namens de piraten te onderschijven!

FD

Florence D. Wed 5 Jun 2019

Il heb de klacht geleesd. Il begrijp niet alles ik ben franstalig. Maar il zie geen probleem om deze te steunen. Il ben akoord

I

Ilja Wed 5 Jun 2019

Ik moet zeggen dat ik Piratenpartij nu eigenlijk nooit als een burgerlijst gezien heb :p (al zijn onze doelen uiteraard wel gelijk aan die van een burgerlijst)

Eerlijkheidshalve moet ik aangeven dat Radio2 ons wel gecontacteerd heeft. Maarja, dat is uiteraard ook maar een petieterig klein neveldruppeltje tov een vloedgolf dat aan anderen is gegeven.

Een klacht lijkt me meteen grof, maar gezien al naar eerdere mails en brieven verwezen wordt, lijkt dit me wel een logische volgende stap.

Ik volg Jonas. Ervan uitgaande dat de informatie in de brief correct is, OK

(en thx ook aan Benjamin en Yves om aan ons te denken :) )

LM

Lander Meeusen Fri 7 Jun 2019

Waarom zou je de Piratenpartij geen burgerlijst noemen?

I

Ilja Mon 10 Jun 2019

Niet dat ik het niet zo zou noemen, volgens de definitie dat ze geven klopt het wel. Ik heb het gewoon nooit op die manier gezien :)

JVO

Jan Van Opstal Wed 5 Jun 2019

Ik beaam wat Ilja Baert hierboven schrijft. En sluit mij tevens aan om een klacht neer te leggen.

J

Josse Wed 5 Jun 2019

Ook voor. Misschien nadenken wat we ter compensatie kunnen krijgen en hoe we daarin deftig kunnen communiceren, want de media zit met ditzelfde probleem. De particratie vs de burger: het verhaal is niet gedaan. Mensen zien migratie als het probleem, terwijl: ons politiek systeem is 30% van onze overheidslast en migranten nog geen 1%. (maar hoe maak je dat duidelijk? )

CC

Christophe Cop Sun 16 Jun 2019

Voor mij geen probleem, en zou het namens belgische piratenpartij doen.
Let wel: als we ons veel beginnen inlaten met klachten en procedures, dan zullen we vooral aan fondsen moeten beginnen denken, want momenteel is er op partijniveau géén financiële draagkracht. Schulden maken op naam van de FV is absoluut uit den boze en voor mij voldoende voorwaarde om de FV te verlaten. (Als er schulden dienen gemaakt te worden, dan ten hoofde van de individuen die dat wensen te doen, of desnoods door een rechtspersoon die de personen die dat willen doen creëeren)

LM

Lander Meeusen Mon 17 Jun 2019

Men vraagt om de klacht individueel te tekenen als burger of als kandidaat. Ik ben voorlopig de enige van de Piratenpartij.

CC

Christophe Cop Mon 17 Jun 2019

Staat toch 'namens de piratenpartij' bij? Dus dan spreek je voor ons allen. Dus in orde lijkt me.