Loomio
June 5th, 2019 11:04

Official Complaint VRT / Klacht VRT

Lander Meeusen
Lander Meeusen Public Seen by 151

Benjamin De Wilde (Burgerlijst) en Yves Bruggeman (PRO) vragen ons of we ons achter de klacht in bijlage kunnen scharen voor de Raad voor Jouralistiek. Zonder tegenbericht, zeg ik dat we akkoord zijn.

Benjamin De Wilde (Burgerlijst) and Yves Bruggeman (PRO) ask us if we want to support the complaint against VRT with the "Raad voor Journalistiek". Without objection, I'll say we agree.

JV

Jov Ver June 5th, 2019 12:17

Good - go for it!

br

Joris

Jonas Besbrugge

Jonas Besbrugge June 5th, 2019 12:26

Doorgenomen, ervan uitgaande dat de informatie in de brief correct is kan ik mij in vinden om dit namens de piraten te onderschijven!

Florence D.

Florence D. June 5th, 2019 14:06

Il heb de klacht geleesd. Il begrijp niet alles ik ben franstalig. Maar il zie geen probleem om deze te steunen. Il ben akoord

Ilja Baert

Ilja Baert June 5th, 2019 15:28

Ik moet zeggen dat ik Piratenpartij nu eigenlijk nooit als een burgerlijst gezien heb :p (al zijn onze doelen uiteraard wel gelijk aan die van een burgerlijst)

Eerlijkheidshalve moet ik aangeven dat Radio2 ons wel gecontacteerd heeft. Maarja, dat is uiteraard ook maar een petieterig klein neveldruppeltje tov een vloedgolf dat aan anderen is gegeven.

Een klacht lijkt me meteen grof, maar gezien al naar eerdere mails en brieven verwezen wordt, lijkt dit me wel een logische volgende stap.

Ik volg Jonas. Ervan uitgaande dat de informatie in de brief correct is, OK

(en thx ook aan Benjamin en Yves om aan ons te denken :) )

Jan Van Opstal

Jan Van Opstal June 5th, 2019 20:19

Ik beaam wat Ilja Baert hierboven schrijft. En sluit mij tevens aan om een klacht neer te leggen.

J

Josse June 5th, 2019 22:52

Ook voor. Misschien nadenken wat we ter compensatie kunnen krijgen en hoe we daarin deftig kunnen communiceren, want de media zit met ditzelfde probleem. De particratie vs de burger: het verhaal is niet gedaan. Mensen zien migratie als het probleem, terwijl: ons politiek systeem is 30% van onze overheidslast en migranten nog geen 1%. (maar hoe maak je dat duidelijk? )

Lander Meeusen

Lander Meeusen June 7th, 2019 11:30

Waarom zou je de Piratenpartij geen burgerlijst noemen?

Ilja Baert

Ilja Baert June 10th, 2019 05:02

Niet dat ik het niet zo zou noemen, volgens de definitie dat ze geven klopt het wel. Ik heb het gewoon nooit op die manier gezien :)

Christophe Cop

Christophe Cop June 16th, 2019 12:54

Voor mij geen probleem, en zou het namens belgische piratenpartij doen.
Let wel: als we ons veel beginnen inlaten met klachten en procedures, dan zullen we vooral aan fondsen moeten beginnen denken, want momenteel is er op partijniveau géén financiële draagkracht. Schulden maken op naam van de FV is absoluut uit den boze en voor mij voldoende voorwaarde om de FV te verlaten. (Als er schulden dienen gemaakt te worden, dan ten hoofde van de individuen die dat wensen te doen, of desnoods door een rechtspersoon die de personen die dat willen doen creëeren)

Lander Meeusen

Lander Meeusen June 17th, 2019 07:40

Men vraagt om de klacht individueel te tekenen als burger of als kandidaat. Ik ben voorlopig de enige van de Piratenpartij.

Christophe Cop

Christophe Cop June 17th, 2019 08:02

Staat toch 'namens de piratenpartij' bij? Dus dan spreek je voor ons allen. Dus in orde lijkt me.