Loomio
Sun 30 Nov 2014 10:46AM

Acta asamblea 29 Noviembre Continua el Debate!

S Silvia Public Seen by 25

Acta educació Catalunya.

Reunión virtual a través de mumble.

Personas presentes:

Vicent Pru
Teresa Cambra
Oscar Fonseca
Clara
Silvia Gómez.

Se producen entradas y salidas. Hay gente que intenta conectar y no lo consiguen. Se producen problemas técnicos con Óscar (solo comunicación por chat) y con Clara (por chat intermitente)

Estado actual de la comisión de Educación Catalunya. Poca actividad, necesidad de activar y buscar mas personas.

El círculo de Educación no está constituido. Se valorará su constitución en la asamblea de educación. Propuesta de constituir como circulo a la comisión de educación Catalunya y asociación de Circulos de Educación.

Se trabaja en la recogida de firmas sobre la iniciativa legislativa popular sobre Educación de forma local, no se trabaja desde educación Catalunya.

Debido a la poca gente que colabora en educación cataluña se propone participar en los proyectos que se generan en asociaciones y plataformas.

Competencias Estatales y Territoriales.

Propuesta de derivar todas las competencias a los Territorios con unos mínimos de currículo común en todo el estado para permitir la movilidad de alumnos entre comunidades y mantener una continuidad curricular.

Desvincular la política de la educación como método de protección frente a modificaciones continuadas en las leyes de educación.

Metodologías, derivar su competencia a los centros. Libertad de cátedra.

Competencia estatal garantizar educación a todo el mundo.

Ratio como competencia territorial

Acceso a la docencia más restrictiva desde el acceso a los grados de educación. Necesidad de formación en pedagogía para el profesorado de secundaria.

Propuesta de una entidad que garantice unos mínimos de conocimientos de los ciudadanos.

Borradores organizativos. No se presentan.

*Se acuerda trasladar la asamblea a Loomio debido a que hay gente que sigue intentando entrar y no lo consigue. Abriendo el foro para continuar el debate sobre los temas a tratar *

El Orden del dia 29 de Noviembre de la Asamblea de Educació Catalunya es:

1- Presentación de los asistentes.
2- Estado Actual de la comisión territorial Educació Catalunya. Distribución de tareas.
3- Competencias Autonómicas para Catalunya.
4- Discusión para consensuar borradores.
5- Votación del borrador que se llevará a la asamblea del Círculo Educación.
6- Otros

VP

vicent pruñonosa Mon 15 Dec 2014 3:46PM

Llegint l'acta de la reunió, encara que sigui amb bastant retard, m'agradaria dir que sobre l'apartat de metodologia educativa el que es va parlar va ser més ampli que això de derivar-lo cap a cada centre amb llibertat de càtedra per al professor. Específicament aquest darrer ha estat un concepte emprat massa vegades per justificar "hacer de su capa un sayo". Si en alguna cosa podem posar-nos d'acord amb aquest tema és que ha de tenir uns principis generals aprovats al nivell més ampli possible, com ara, per exemple, que la metodologia ha d'estar centrada en l'alumne, entenent la diversitat com una riquessa i anar-se'n concretant als diferents nivells de concreció fins arribar al centre i al professor. Cada nivell ha de tenir el seu marge, però seria una irresponsabilitat deixar que dins d'una classe es puguin continuar aplicant coses com "la lengua con sangre entra" (exagero, pèr a quedi clar quins són els perills) per això de la llibertat de càtedra. Aquest tema és fonamental i no cal despatxar-lo tan fàcilment si volem realment contribuir a millorar les coses.

F

Òscar Fonseca Fri 19 Dec 2014 11:14PM

De tot el que es va comentar, el més important es:
1. Visibilitat
2. Organització

No pot ser que al meu cercle de Mataró la comissió d'educació sigui de més persones. Considero aquest cercle temàtic molt important ja que una comissió d'educació local poc pot fer, ha de ser comarcal i per tant tenim que fer pinya. Com?
Jo m'ofereixo a facilitar les eïnes que calguin per que aquest cercle tiri endavant. Per exemple, el tema de la visibilitat es solventa amb una web i un enllaç des de podemos.info. I el tema de l'organització amb una intranet on totes les comissions d'educació puguin reunir-se fàcilment en vídeo conferència.

Què en penses @silvia? Ho fem?

CL

Clara López Sun 21 Dec 2014 11:25PM

Hola a tots!!! Sóc Clara i sóc de Sabadell. Vaig intentar connectar-me aquesta última reunió, sense gaire èxit. Estic d'acord amb òscar...hem d'intentar que funcioni aquest cercle. Desconec el funcionament fins ara, però en vull formar part, compteu amb mi

VP

vicent pruñonosa Mon 22 Dec 2014 12:50PM

Aquest cercle va començar a funcionar fa uns mesos i es va estructurar en tres fils de debat:
-Un anomenat Ètica, dedicat a aclarir punts com la gratuïtat, la defensa del caràcter públic, la integració....moderat per Mario Tellez
-Un altre, dedicat a Metodologia, moderat per mi mateix, on va haver un intercanvi de parers que podeu seguir al fil corresponent.
i un tercer, d'Organització, coordinat per Silvia,

La veritat és que amb l'arribada de l'estiu i la no concreció d'una proposta per presentar a l'assemblea ciutadana ( la que vaig presentar sobre línies bàsiques de metodologia no va tenir suficient consens, perquè unes persones demanaven més concreció i altres tot el contrari) l'activitat va decaure fins a la pràctica extinció.

Ara, amb la saba nova dels que us incorporeu amb ganes de tirar això endavant penso que s'hauria de revitalitzar el cercle com un espai de trobada i, en eixe sentit, les propostes d'Oscar i les aportacions de Camil em semblen de molta utilitat.

Tenint en compte el que va passar abans de l'estiu i procurant aprendre per no tornar a ensopegar amb les mateixes dificultats, crec que hauríem de tenir un debat previ sobre com ha de ser el document que treballarem entre tots.

Des del meu punt de vista ha de procurar assentar unes bases consensuades pels participants sobre les característiques bàsiques que ha de tenir el sistema educatiu del nostre país. Potser seria suficient amb uns i 10 punts (aprox.) definits de manera concisa amb la precisió adequada ( ni massa general com per a resultar ambigu ni massa concret com per a resultar rígid).

Aquest document de "bases" ens podria servir, de punt de partida, per al debat per territoris.

I, per concretar la proposta, us diria que s'ho veieu pràctic es tractaria de que qui tingui un punt que li sembli clau per al document esmentat obri un fil amb ell, es generi un debat i finalment es posi a votació un text.

Després, una vegada junts tots els punts aprovats, s'obriria un fil amb el document conjunt per a fer retocs que milloren la coherència i es tornaria a posar a debat i votació.

Una vegada tinguem el document podrien fer la web i obrir un espai col.laboratiu per anar-lo presentant i enriquint.

Estic d'acord amb que la ILP treballa en el mateix sentit, però també que ha faltat una mica més d'aprofundiment i participació, tasca en què des d'aquí podríem treballar, per tal d'enriquir l'estructura i poder fer aportacions com a grup.

F

Òscar Fonseca Sat 3 Jan 2015 9:59AM

@vicentprunonosa

Des del meu punt de vista ha de procurar assentar unes bases consensuades pels participants sobre les característiques bàsiques que ha de tenir el sistema educatiu del nostre país.

El meu punt de vista es diferent i no es que no estigui d'acord en consensuar una serie de punts clau per començar a treballar, si no en les prioritats.
Ja hi ha Cercles que tenen equips treballant propostes per l'educació, per tant, creant uns punts sense incorporar aquests grups de treball existents pot comportar conflicte o perdre el temps.

Jo crec que la millor opció estratègica passa per fer una crida i recerca per tots els cercles amb comissions d'educació per incorporar-los de tal manera que siguem el motor unificador, les propostes ja vindran quant siguem suficients per avalar-les amb un consens suficient.

Que us sembla?

DU

Camil Pujol Sat 3 Jan 2015 12:08PM

A mi la proposta del Vicent em sembla bona. La fusió amb la de l'Òscar seria parlar amb aquests cercles que ja estan treballant el tema educació i veure com podem crear la major sinèrgia.
Òscar. Saps d'alguns cercles concrets que hi estiguin treballant? Suposo que com a cercle de Catalunya, parlem de cercles del nostre territori, no?

DU

Camil Pujol Sat 3 Jan 2015 12:15PM

Podríem fer una ronda de consultes als diferents cercles de Catalunya per veure si tenen creada comissions d'educació.

F

Òscar Fonseca Sat 3 Jan 2015 12:18PM

@camilpujol El cercle de Mataró i Sants com a mínim. De segur que hi molts més. Parlem de catalunya només.
Crec que es fàcil enviar un email a tots, estem parlant de 30~40 cercles. Es poden buscar pel facebook

F

Òscar Fonseca Sun 4 Jan 2015 7:39PM

Bones notícies! A mitjans de mes ens reunim tots els cercles de catalunya! M'ho acaba de dir el coordinador de comunicació del meu cercle.

Pregunteu als vostres cercles per confirmar!

CL

Clara López Mon 5 Jan 2015 3:23PM

Quan dius tots els cercles, a que et refereixes??? A tots o d'educació nomes??? No se res,. Pots dir-nos més.informació i pregunto??? Gràcies

Load More